Био Конопен Протеин 500 гр.

Цена:
30.00 лв.
0 / 5 (0 голос)


Конопеният протеин, направен от конопено семе, е протеинова добавка с високо съдържание на фибри, която може да бъде използванa за подобряване на общия прием на протеини както от вегетарианците, така и не-вегетарианците. Конопът може да се счита за по-добър източник на протеини, поради това, че има средна и висока усвояемост, което също го прави идеален за спортисти. Допълнителни предимства на конопния протеин включват потенциални за имунната усилващи и анти-умора свойства, както и бъбречно-защитно действие.

Конопът е забележително разнообразна култура, която може да се отглежда и за хранителни и нехранителни цели. Конопеното семе, което се използва за производство на конопен протеин, се състои от приблизително 45% масло, 35% протеин и 10 процента въглехидрати. Конопеното семе притежава много хранителни ползи. В допълнение към неговите ползи за здравето, конопът е много благоприятен за околната среда, тъй като може да се отглежда без използването на фунгициди, хербициди и пестициди и ефективно абсорбира въглероден диоксид.

Висококачествен протеин

Конопеният протеин е източник на високо качествени протеини поради високата си степен на усвояемост. Колкото по-добре протеинът се смила, толкова по-ефективно може да се използва от организма. Смилаемостта на даден протеин е свързан с концентрациите на неговите аминокиселини. Резултатите от изследванията показват, че протеините в конопеното семе имат стойности на смилаемост по-голяма от или равна на зърна, ядки и бобови растения.

Конопеният протеин на прах е богат на фибри, хранително вещество, което има редица ценни здравословни свойства. Диетите, богати на фибри, могат да намалят риска от сърдечни заболявания, диабет тип 2, запек и дивертикулит. Еднократна доза от конопен протеин на прах може да осигури от 20 до 35 грама фибри на ден.

Други предимства

Според проучване конопеният протеин семе може да има анти-умора и имунно усилващи ползи. Намалява млечната киселина в кръвта. Допълнени диети с протеина са в състояние да се подобрят функцията на бъбреците и сърдечната хипертрофия, свързана с бъбречно заболяване.
 


Невалидно

Невалиден