Био Конопено Олио 500 мл

Цена:
30.00 лв.
0 / 5 (0 голос)


1. Добре е за сърдечното здраве
В маслото от конопено семе има съотношение 3: 1 на Омега-6 към Омега-3 мастни киселини, баланс, което е доказано, че подкрепя на здравето на сърцето и насърчава правилната работа сърдечно-съдовата система. Тези хранителни вещества играят роля в много биологични процеси и могат да помогнат за предотвратяване на редица дегенеративни заболявания.
2. Поддържа здрава кожата, косата и ноктите
Маслото от конопено семе се използва често като овлажнител за. Изследванията са показват, че маслото конопено семе може драстично да намали сухота на кожата и да се облекчи сърбежа и дразнене. Освен това има антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, които могат да предпазят от процеса на стареене, като същевремнно успокоява кожата.
3. Отлична храна за мозъка
Маслото съдържа незаменими мастни киселини, включително докозахексаенова киселина (DHA), които са необходими за развитието на мозъка. DHA е от решаващо значение за здравето на мозъка, както и на ретината на окото, особено през първата година от живота. Майките, които допълват с конопено масло храната си по време на бременност може да предоставят на мозъчни и очно-защитно ползи за развиващото се бебе.
4. То има безживачни свободни мастни киселини
Като добавка към рибеното масло може да бъде полезен начин за увеличаване на омега-3 мастни киселини в диетата ни. Важно е за развитието на мозъка, имунната система, и регулира на настроението. Бъдещите майки със сигурност ще искат да се включат тези хранителни вещества в диетата си; обаче рибата съдържа голямо количество живак, което може да попречи на неврологично и развие вредни механизми в нероденото бебе. За щастие, маслото от конопено семе работи като страхотна алтернатива на традиционните омега-3 мастни киселини добавки и не носи същия риск от поглъщането на живака в рибното месо.
5. Подкрепя имунната система
Есенциалните мастни киселини в масло са показали, че за насърчават образуването на здравословната флора в червата и подпомагат имунната система функция. Това може да бъде много полезно по време на простуда и грип, когато вирусите са много широко разпространени в училище, на работа, и в ежедневни социални взаимодействия.
 


Невалидно

Невалиден